PI6ATS
PI6ATS is de 23 cm amateur televisie repeater van midden Nederland

Log periodic Antenna voor 23, 13 en 9 cm.

In parabool gemonteerde LPA.

 

De LPA is gebouwd overeenkomstig een ontwerp van DC8CE. Als materiaal voor de open lijn (de 'dubbele boom') is 6 mm rond buismateriaal gebruikt. Dit is aangeschaft bij een winkel voor modelbouw. De elementen zijn gemaakt van 'aardingsdraad' dat verkocht wordt bij de sanitair afdeling van bouwmarkten. Het is koperdraad met een laagje (tin of zo). De 6 mm buisjes worden op afstand gehouden door een stukje in vorm gezaagd epoxy printplaat (uiteraard van koper ontdaan) dat met twee componentenlijm de boel bij elkaar houdt.

In de booms zijn gaatjes geboord waardoor de elementen netjes op een rij komen. Bij de boom waar de semi-rigid coax doorheen gaat is het verstandig die er eerst doorheen te doen en daarna pas de elementen te solderen. De lengte van de elementen is door het zachte materiaal eenvoudig te knippen en eventueel weer iets te verlengen, door met een tang flink in het uiteinde van het betreffende element te knijpen.

Om te voorkomen dat waterdruppels tussen de booms blijven hangen is het geheel omwikkeld met teflon fitterstape, dat ook verkrijgbaar is bij de sanitair afdeling van de bouwmarkt.

Succes met de bouw.

De SWR van deze antenne is gemeten bij de Heelweg meeting 2010, met onderstaand resultaat:

  doel, achtergrond en geschiedenis van PI6ATS.
  technische beschrijving, locatie, foto's van PI6ATS.
  eenvoudige uitleg m.b.t. ATV, repeaters en condities.
  foto's van 6 cm apparatuur, voor zover dit betrekking heeft op de (mogelijk) toekomstige 6 cm ingang.